Autómentő, autómentés, autószállítás és bikázás HÍVJON BIZALOMMAL:
(06-30) 776-2151

Autómentés

Non stop autómentés Budapest - autószállítás - bikázás Budapest
Non stop autómentés Budapest – autószállítás – bikázás Budapest

Non Stop 0-24 autómentés, autószállítás, trélerezés, bikázás Magyarország egész területén, éjjel-nappal, ötszemélyes autómentő terepjárókkal, 2.6 tonna raksúlyig, rakománybiztosítással!

S.O.S. 0-24h:
06-30-776-2151

Miért válasszon minket?

4 utast felár nélkül hazaviszünk az ország egész területén!

A lerobbant, vagy balesetben megsérült jármű négy utasát is biztonságban haza tudjuk juttatni felár nélkül, legyen az Budapest bármelyik kerülete vagy Magyarország és Európa bármelyik települése.

Ha kell, bikázunk!

Amennyiben akkumulátora mondja fel a szolgálatot, akkor is bátran hívhat, autómentő szolgáltatásunkba tartozik a bikázás, kábeles indítás is.

0-24 rendelkezésre állás

Non stop Autómentés:

  • 0-24 személygépjármű mentés
  • 0-24 Terepjáró mentés
  • 0-24 kisbusz és furgon mentés

Gyors helyszínre érkezés külön telephelyekről:

Autómentő terepjáróink Budapest több kerületéből, Dunaharasztiból, Gödöllő környékéről és Dunakesziből indulnak közvetlenül az M0 autóút mellől!

A forgalom nagyságától és a szabad autóink pillanatnyi helyzetétől függően Budapesten 15-60 percen belül, országosan legfeljebb néhány órán belül oda tudunk érni Önért és autójáért!

Nincsenek rejtett költségek!

Nem számolunk fel autópálya díjat sem más rejtett költséget!

Sokéves tapasztalattal rendelkezünk! Elszállítás további sérülés nélkül!

Minden autómentő kollégánk sokéves tapasztalattal és nagy gyakorlattal rendelkezik, nem kell tartania attól, hogy járművét további sérülések érik az autómentés közben!

Hívjon most, kérje árajánlatunkat* telefonon és azonnal indulunk!

S.O.S. 0-24h:
06-30-776-2151

* Az autómentés árát befolyásolja a gépjármű műszaki állapota (pl. csak leállt a motor vagy baleset miatt kitörött a kereke), a helyszín, a napszak, a szükséges eszközök.

Balesetmentes közlekedést kíván önnek a Hazaviszlek Autómentő!

A tréleres autómentő feladata elsősorban a lerobbant – műszaki hibás és balesetben sérült – karambolos autók elszállítása rendeltetési helyükre, valamint lemerült akkumulátor esetén a bikázás.

Az autómentő járműveket több kategóriába soroljuk. Minden kategóriának megvannak az autómentő eszközei és ebből adódóan a lehetőségei és a korlátai.

Az autómentés szempontjából az első és legköltséghatékonyabb a terepjáró + tréler autómentő szerelvény. Ennél a kombinációnál az autópálya díjon felül nem kell útdíjat fizetni, nincs tachográf, a legkisebb fenntartási költségei vannak és a mentett jármű 4 – 6 utasa is kényelemben és biztonságban haza tud vele menni.

Az utasok befogadásának száma attól függ, hogy a terepjáró öt-, vagy hétszemélyes.

Terepjáró autómentővel a karambolos – futómű sérült autó mentése is gond nélkül megoldható, mindössze a megfelelő autómentő eszközökre lesz szükség.

Ezekkel az autómentő eszközökkel minden vállalkozásnak rendelkeznie kell, amelyiknek tevékenysége az autómentés. Az autómentő eszközöket szakavatott kezek igen hatékonyan tudják használni, elkerülve a mentett jármű további sérülését Autómentés közben.

Az autómentéshez használt terepjárók többsége 2.8 – 3.5 tonna vontatási súllyal rendelkezik, ezért nem jelent gondot a Terepjáró mentés , kisbusz mentés és furgon mentés sem.

A terepjárós autómentés árképzését a következő linkre kattintva nézheti meg:
Autómentés árak.

A következő kategória a 3.5 t összsúlyú autómentő teherautók.
Ezek az autómentők speciális kiképzésű felépítményükről és a rakfelület elejére szerelt csörlőről könnyen felismerhetők. Létezik fix platós és hidroplatós változat, melyek a terepjárók mögött lévő trélerekhez hasonlóan, elektromos csörlővel vannak felszerelve. Többféle fülkével vannak építve, melyek 2 – 7 személy befogadására alkalmasak a sofőrrel együtt.

Raksúly kapacitásuk nem túl nagy, ezek az autómentők maximum 1100 – 1450 kg súlyú autót vihetnek biztonságosan és szabályosan. Ezek a raksúlyok kb a Toyota Yaris és a VW Golf közötti méretű autók szállítására elegendők, az ezeknél nagyobb autókkal már túlsúlyosak. Útdíjat még ezekre a járművekre sem kell fizetni és a járulékos fenntartási költségeik sem kiugróan magasak, ezért a lerobbant, vagy balesetben sérült autó utasainak számától függően, ezekkel is aránylag pénztárca kímélően megoldható egy kisautó mentése és elszállítása.
A harmadik kategória a 3.5 tonna feletti raksúlyú, hidro platóval, vagy daruval, vagy emelővillával szerelt autómentő teherautók, melyek össztömege általában 5 – 5.5 tonnától felfelé terjed.

Ezek az autómentők a terepjárókhoz hasonlóan már a nagyobb furgonokat is el tudják szállítani az helyszínéről, amennyiben elegendő hosszúságú a rakterük. Magas fenntartási költségük és útdíj fizetési kötelezettségük miatt az átlagember számára nehezen megfizethetőek, de sok autómentéshez elkerülhetetlen az igénybevételük. Ilyen eset például amikor a jármű alja felakad egy műtárgyra, vagy tereptárgyra. Ha a járművet megpróbáljuk lehúzni az akadóról, akkor az autó alján lévő alkatrészek – szerelvények (részecskeszűrő, katalizátor, jeladó kábelek, stb…) könnyen megsérülhetnek, amiknek a javítása – cseréje akár több százezer forintra is rúghat.

A másik eset, amikor a bajbajutott jármű egy mélyebb árokban köt ki, esetleg még fel is borult és az árokból történő kihúzáskor, vagy a felborult autó talpra állítása közben további sérüléseket szenvedhet. Ilyenkor az autómentés Autómentés csak a darus autómentővel lehetséges, hiába drága.

A fenti információkkal remélem sikerült segítenem abban, hogy szükség esetén milyen autómentőt hívjon.

Autómentő eszközök Autómentő eszközöknek nevezzük azokat a kellékeket, amik a legtöbb esetben nélkülözhetetlenek az autómentés feladatának elvégzéséhez. Az elsőszámú elengedhetetlen autómentő kellék egy 4.5 tonnás, vagy annál nagyobb vonóerejű elektromos, illetve hidraulika által meghajtott csörlő. A csörlő választásánál nagyon fontos szempont, hogy megbízható gyártótól származzon!

A nagyon olcsó, neve sincs csörlők fék és kuplung szerkezete megbízhatatlan, nagyon könnyen előfordulhat, hogy nem tartják meg a félig felvont autó súlyát és az legurul a trélerről vagy a rámpáról, ezzel súlyos balesetet és további károkat okozva.

Többször találkoztam már hasonló esettel, ezért rendkívüli jelentőséggel bír, hogy az autómentő adjon a csörlője minőségére. A másik hasznos autómentő eszköz a gurítókocsi, amit a futóműsérült járművek forgásra képtelen kerekei alá helyezünk az autó megemelése után és átveszi a mozgásképtelen kerék ( kerekek ) szerepét. A hidraulikus emelő is az Autómentés fontos eszköze, mert ezzel tudjuk megemelni az autót ha gurítókocsit, vagy bármilyen más segédeszközt akarunk alátenni. Abban az esetben is hasznos lehet, ha a jármű alváza vagy küszöbe egy nem túl magas tárgyon akadt fent, mert a megemelés után az autót csörlővel le tudjuk vontatni a tárgyról. Legtöbbször az alacsony profilú emelő a jó választás, aminek az emelőmagassága közelíti, vagy meghaladja a 40 centimétert.

Az autómentés eszközei közé sorolnám a rövid és hosszú, 1.5 és 4 méteres vontató hevedereket is, amiknek a teherbírása legalább 2 tonna, mert a 2 tonna teherbírású hevederek szakítószilárdsága a terhelhetőség négyszerese, tehát statikus húzásnál 8 tonnánál szakadhatnak el.

A rövid hevederre akkor van szükség, ha nincs meg a jármű becsavarható vonószeme, vagy ha egy korábbi vontatásnál letörött a vontatófül. Ilyenkor a rövid, kb 1.5 méteres hevedert a jármű lengőkarján átfűzzük és az első lökhárító alól kinyúló füleibe be tudjuk akasztani a csörlő horgát anélkül, hogy a horog megsértené a lökhárító fényezését.

Amennyiben akkumulátora lemerült, vagy felmondta a szolgálatot, akkor járművét csak a bikázás, kábeles indítás tudja életre kelteni, melynek eszközei a bikázó készülék, vagy a bikakábel. A bikázás az egyszerűsége ellenére nem veszélytelen művelet, könnyen testi sérülést okozhat és óriási kár keletkezhet a jármű elektromos rendszerében is, aminek a helyreállítási költsége meghaladhatja az autó értékét.

Részletesebb leírást a Bikázás menüben olvashat.

A fentieken kívül még fordítócsigára, feszítővasakta – pajszerokra, valamint sok kisebb kéziszerszámra és eszközre van szükség az autómentés folyamán, ezért nagyon fontos, hogy az autómentő hívásakor a lehető legrészletesebben írja körül járműve sérülését és elhelyezkedését.

Szolgáltatások, szolgáltatási területeink:
Bikázás
Autómentés és Autószállítás Magyarországon
0-24 Autómentés Csepel,
Autómentő Pesterzsébet,
Autómentés Ferencváros
Autómentő Soroksár,
Non stop autómentés Budapest
0-24 autómentés és autószállítás Gyál – Vecsés – Üllő
0-24 Autómentés és Autószállítás Horvátországból
0-24 Autómentés és non stop Autószállítás Alsónémedi – Ócsa – Felsőpakony
0-24 autómentő Alsónémedi – Non stop autómentés Alsónémedi
0-24 autómentő Budapest – Non stop autómentés Budapest
0-24 autómentő Bugyi – Non stop autómentés Bugyi
0-24 autómentő Dabas – Non stop autómentés Dabas
0-24 autómentő Délegyháza – Non stop autómentés Délegyháza
0-24 autómentő Dunaharaszti – Non stop autómentés Dunaharaszti
0-24 autómentő Dunavarsány – Non stop autómentés Dunavarsány
0-24 autómentő Felsőpakony – Non stop autómentés Felsőpakony
0-24 autómentő Ferencváros – Non stop autómentés IX. kerület
0-24 autómentő Gyál – non stop autómentés Gyál
0-24 autómentő Halásztelek – Non stop autómentés Halásztelek
0-24 autómentő Ócsa – Non stop autómentés Ócsa
0-24 autómentő Inárcs – Non stop autómentés Inárcs
0-24 autómentő Lajosmizse – Non stop autómentés Lajosmizse
0-24 autómentő M0 – Non stop autómentés M0
0-24 autómentő M1 – Non stop autómentés M1
0-24 autómentő M3 autópálya – Non stop autómentés M3 autópálya
0-24 autómentő M5 autópálya – Non stop autómentés M5 autópálya
0-24 autómentő M6 autópálya – Non stop autómentés M6 autópálya
0-24 autómentő M7 – Non stop autómentés M7
0-24 autómentő Pest Megye – Non stop autómentés Pest megye
0-24 autómentő Pesterzsébet – Non stop autómentés XX. kerület
0-24 autómentő Ráckeve – Non stop autómentés Ráckeve
0-24 autómentő Soroksár – non stop autómentés XXIII. kerület
0-24 autómentő Szigethalom – Non stop autómentés Szigethalom
0-24 autómentő Szigetszentmiklós – Non stop autómentés Szigetszentmiklós
0-24 autómentő Taksony – Non stop autómentés Taksony
0-24 autómentő Üllő – non stop autómentés Üllő
0-24 autómentő Vecsés – Non stop autómentés Vecsés
0-24 autómentő XXI. kerület Csepel – Non stop autómentés Csepel XXI. kerület
Autómentés és autószállítás Dunaharaszti – Taksony – Szigethalom-Szigetszentmiklós
Non Stop autómentés és autószállítás Dunavarsány – Délegyháza – Bugyi
Autómentés és Autószállítás külföldről
0-24 Autómentés és Autószállítás Horvátországból
Autómentés Ausztriából
Autómentés Csehországból
Autómentés Szlovákiából
Autómentés Németországból