Autómentő, autómentés, autószállítás és bikázás HÍVJON BIZALOMMAL:
(06-30) 776-2151

Az autómentő lerobban

Autómentés külföldről

Olykor olykor az autómentő lerobban és ilyenkor szükség lehet egy másik autómentőre.

autómentő is lerobbanhat
autómentő is lerobbanhat

Autómentő lerobban ezért lehet szüksége autómentésre

Hajnali 3:20-kor csörög a telefonom.

Autómentő Kolléga hívott, hogy autómentés közben Münchennél megállt néhány percre, és azóta nem tudja elindítani az autómentőt, csak egy kattanás hallatszik. Voltak nála szerszámok és egy-két műszer, amikkel meg tudta állapítani, hogy a generátor ment tönkre egyik percről a másikra. Sajnos előfordul az ilyesmi. Én is jártam így egyszer Olaszországban. Így egyértelmű volt, hogy a helyszínen csak a generátor cseréjével lehet orvosolni a problémát.
Nagy nehezen feléledtem és elmentem Dunaharasztiból Miskolc mellé, mert ott tudtam venni az autómentőbe való generátort. Kikapcsoltam a Google hirdetéseim és Miskolcról azonnal indultam Münchenbe a frissen vásárolt generátorral.

A viharos szél és a szakadó eső ellenére gyorsan eljutottam Linz környékére, miközben szokás szerint megosztottam a Facebookon, hogy az Osztrák kontroll platz-ok nyitva vannak e, vagy éppen zárva.

De mi van akkor ha egy 3. autómentőnek is segítségre van szüksége

Ekkor újra megcsörrent a telefonom. Egy autószállító kolléga telefonált, hogy a friss szervizelés után megállt az autószállító autója Salzburg előtt néhány kilométerrel. Ezért szüksége lenne egy kis segítségre. Mivel azt vallom, hogy senkit nem hagyunk az út mellett, természetesen a lerobbant autószállító felé vettem az irányt.

A kolléga megkapta a kért segítséget, majd igyekeztem volna tovább Münchenbe. Elfordítom a slusszkulcsot, de csak egy kattanást hallok…! Ilyen nincs!!! Néhány perc alatt kiderült, hogy a gondosan karbantartott autómentő terepjáróm generátora minden előjel nélkül felmondta a szolgálatot!


A hóhért akasztják vagyis az autómentő is elromolhat

Nem volt mit tenni, már késő délutánba hajlott az idő, minden szerviz bezárt a környéken. Telefonon közöltem a “jó hírt” a Münchennél generátorra várakozó kollégával. Majd ezután felhívtam egy itthon lévő autómentő kollégát, hogy ha megtenné, akkor vegye fel a tartalék generátorom, és “ugorjon” ki vele Salzburg mellé ? Biztos nagyon boldog volt. De vagyunk néhányan akik nem az ellenfelet látjuk a másik szakmabeliben, hanem a munkatársat. Így mindent félretéve, késlekedés nélkül elindult hozzám a generátorommal.

6,5 – 7 óra múlva meg is érkezett, addig átázva, vizes ruhában és cipőben várakoztam az 5 c° alatti hőmérsékletben. Segített generátort cserélni, és már fordult is vissza Magyarország felé.
Közben a Münchennél álló autómentő kollégám talált egy ott dolgozó Magyar srácot, aki elhozta Őt hozzám a generátoráért, és vissza is vitte Münchenbe.

Az autómentő is lerobbanhat végeredménye

Vajon mennyi lehetett az esélye annak, hogy egy csere generátor szállítása közben az én generátorom is elromlik. Kb 600 km-re az otthonomtól tehát az autómentő lerobbant kifejezés helytálló. Miközben egy harmadik bajba jutott szakmabelinek segítettem? ? Felesleges megsaccolni, talán millió az egyhez.
Végül mindenki szerencsésen hazaért, és ma már csak mosolyogva beszélünk az esetről…