Az autómentő lerobban

Autómentés külföldről

Olykor olykor az autómentő lerobban és ilyenkor szükség lehet egy másik autómentőre.

autómentő is lerobbanhat
autómentő is lerobbanhat

Autómentő lerobban ezért lehet szüksége autómentésre

Hajnali 3:20-kor csörög a telefonom.

Autómentő Kolléga hívott, hogy autómentés közben Münchennél megállt néhány percre, és azóta nem tudja elindítani az autómentőt, csak egy kattanás hallatszik. Voltak nála szerszámok és egy-két műszer, amikkel meg tudta állapítani, hogy a generátor ment tönkre egyik percről a másikra. Sajnos előfordul az ilyesmi. Én is jártam így egyszer Olaszországban. Így egyértelmű volt, hogy a helyszínen csak a generátor cseréjével lehet orvosolni a problémát.
Nagy nehezen feléledtem és elmentem Dunaharasztiból Miskolc mellé, mert ott tudtam venni az autómentőbe való generátort. Kikapcsoltam a Google hirdetéseim és Miskolcról azonnal indultam Münchenbe a frissen vásárolt generátorral.

A viharos szél és a szakadó eső ellenére gyorsan eljutottam Linz környékére, miközben szokás szerint megosztottam a Facebookon, hogy az Osztrák kontroll platz-ok nyitva vannak e, vagy éppen zárva.

De mi van akkor ha egy 3. autómentőnek is segítségre van szüksége

Ekkor újra megcsörrent a telefonom. Egy autószállító kolléga telefonált, hogy a friss szervizelés után megállt az autószállító autója Salzburg előtt néhány kilométerrel. Ezért szüksége lenne egy kis segítségre. Mivel azt vallom, hogy senkit nem hagyunk az út mellett, természetesen a lerobbant autószállító felé vettem az irányt.

A kolléga megkapta a kért segítséget, majd igyekeztem volna tovább Münchenbe. Elfordítom a slusszkulcsot, de csak egy kattanást hallok…! Ilyen nincs!!! Néhány perc alatt kiderült, hogy a gondosan karbantartott autómentő terepjáróm generátora minden előjel nélkül felmondta a szolgálatot!


A hóhért akasztják vagyis az autómentő is elromolhat

Nem volt mit tenni, már késő délutánba hajlott az idő, minden szerviz bezárt a környéken. Telefonon közöltem a “jó hírt” a Münchennél generátorra várakozó kollégával. Majd ezután felhívtam egy itthon lévő autómentő kollégát, hogy ha megtenné, akkor vegye fel a tartalék generátorom, és “ugorjon” ki vele Salzburg mellé 🙂 Biztos nagyon boldog volt. De vagyunk néhányan akik nem az ellenfelet látjuk a másik szakmabeliben, hanem a munkatársat. Így mindent félretéve, késlekedés nélkül elindult hozzám a generátorommal.

6,5 – 7 óra múlva meg is érkezett, addig átázva, vizes ruhában és cipőben várakoztam az 5 c° alatti hőmérsékletben. Segített generátort cserélni, és már fordult is vissza Magyarország felé.
Közben a Münchennél álló autómentő kollégám talált egy ott dolgozó Magyar srácot, aki elhozta Őt hozzám a generátoráért, és vissza is vitte Münchenbe.

Az autómentő is lerobbanhat végeredménye

Vajon mennyi lehetett az esélye annak, hogy egy csere generátor szállítása közben az én generátorom is elromlik. Kb 600 km-re az otthonomtól tehát az autómentő lerobbant kifejezés helytálló. Miközben egy harmadik bajba jutott szakmabelinek segítettem? 😀 Felesleges megsaccolni, talán millió az egyhez.
Végül mindenki szerencsésen hazaért, és ma már csak mosolyogva beszélünk az esetről…