Autómentő, autómentés, autószállítás és bikázás HÍVJON BIZALOMMAL:
(06-30) 776-2151

Bikázás

NON-STOP BIKÁZÁS – SEGÍTSÉG A BAJBAN!

AZONNAL HÍVHATÓ TELEFONSZÁMUNK: +36 30 776-2151

Lemerült az akkumulátor? Nem indul az autója?
Hívjon minket, azonnal indulunk!

Bikázás 0-24 órában 5000 cm3 -ig nagy teljesítményű, professzionális bikázó készülékkel Budapest és Pest megye területén!

NON-STOP ELÉRHETŐ TELEFONSZÁMUNK: +36 30 776-2151

Az akkumulátor lemerülése igen sok fejfájást okozhat az autósoknak ekkor jöhet jól az úgynevezett bikázás.

 

 bikázás, kábeles indítás
bikázás, kábeles indítás

Alacsony léghőmérsékleten nem csak az akkumulátor teljesítménye csökken, hanem az önindítónak is több elektromos energiára van szüksége ahhoz, hogy kellő mértékben megforgassa a motort.

Az akkumulátor sajnos nem csak hidegben, hanem a nyári kánikulában is felmondhatja a szolgálatot és nem okoz boldogságot, ha éppen a nyaralóhelyünk felé, vagy onnan haza tartva romlik el.

Főleg a téli időszakban sűrűn előfordul, hogy az autó akkumulátora lemerül akár az elhasználódása, akár egy úgy felejtett fogyasztó áramfelvétele miatt.
Ilyen esetben hívjon minket bizalommal, nagy teljesítményű akkumulátorainkkal, vagy bikázó készülékünkkel bármilyen 12 voltos járművet életre keltünk Bikázás, kábeles indítás segítségével.

Hogyan, mivel bikázzunk? A következő fejezetben megtudhatod.

 

Miről vagy mivel bikázzunk?

A bikázás, kábeles indítás. Ilyenkor külső áramforrásból tápláljuk a kellő energiát az indítómotor részére, hogy le tudja adni a motor indításához szükséges fordulatot.

A külső áramforrás lehet egy másik autó megfelelő kapacitású akkumulátora a megfelelő keresztmetszetű indítókábelekkel, vagy egy több tízezer forintos indító készülék, amivel ritkán rendelkezik az átlag autós.

Mi lehet az akkumulátor hibája?A válasz a következő részből kiderül.

 

Hogy tudjuk az akkumulátor hibáját bikázással áthidalni?

Az akkumulátor hibáját két módon tudjuk áthidalni:

 

  • Az egyik megoldás, ha megpróbáljuk betolással életre kelteni autónkat, de ez csak manuális váltó esetén lehetséges, ráadásul a tolás közben felgyülemlett üzemanyag berobbanásakor tönkre mehet a katalizátor is.
  • A második a biztosabb megoldás a Bikázás, kábeles indítás. Ilyenkor külső áramforrásból tápláljuk a kellő energiát az indítómotor részére, hogy le tudja adni a motor indításához szükséges fordulatot.A külső áramforrás lehet egy másik autó megfelelő kapacitású akkumulátora a megfelelő keresztmetszetű indítókábelekkel, vagy egy több tízezer forintos indító készülék, amivel ritkán rendelkezik az átlag autósMilyen veszélyei vannak a bikázásnak?Erre kapsz választ a következő bekezdésben.

 

Bikázás veszélyei

 

A rossz – kisült akkumulátorban képződő durranó gázok miatt bikázás nem veszélytelen művelet.

A bikakábel és a bikázó készülék használatának – így a bikázásnak is meg vannak a szabályai. Bikázáskor a technológiai szabályok ismerete és betartása is nagyon fontosak!

A nem megfelelően végrehajtott bikázás visszafordíthatatlan károkat okozhat a jármű elektromos rendszerében, „komputerében” – vezérlőegységében, aminek a javítási költsége akár százezres, vagy milliós tételre is rúghat.

A fentiek figyelembevételével a legkézenfekvőbb megoldás az autómentő hívása, aki szakszerűen, további károk okozása nélkül megoldja a problémát.

 

Bikázás, kábeles indítás
Bikázás, kábeles indítás

 

Milyen akkumulátorhoz megfelelő a bikázás?

Vannak savas és vannak zselés akkumulátorok, de egy idő után mindkettő „elfárad”, sokszor minden előjel nélkül.

 

  • A zselés akkumulátorok elvileg gondozásmenetesek. A savas akkukban bizonyos időközönként ellenőrizni kell a savszintet, és ha ez a szintjelző alatt van, akkor utána kell tölteni.
  • Amennyiben az előírt szint alatti savtartalommal használjuk az akkumulátort, könnyen zárlatossá válhatnak a benne lévő cellák. Ezáltal képtelenné válik az önindító megforgatására. Ilyenkor lesz szükség külső segítségre, mert csak a Bikázás, kábeles indítás jelent megoldást.A savas akkumulátorban a savszintet nyári időszakban érdemes legalább havonta ellenőrizni, így elkerülhetjük a kellemetlen meglepetést, amikor indulnánk valamerre az autónkkal, de az nem indul be.

A Hazaviszlek Autómentés non stop autómentő szolgálata bikázás – kábeles indítás esetén is 0-24 óráig rendelkezésére áll, csak hívnia kell autósegély számunkat:

 

Autómentés szolgálatunk Bikázás, kábeles indítás esetén is non stop rendelkezésére áll az év minden napján.