Autómentő, autómentés, autószállítás és bikázás HÍVJON BIZALOMMAL:
(06-30) 776-2151

Téli gumi-nyári gumi

Téli gumi, vagy négyévszakos? (teszt videó!)

Hazánkban a legtöbb autósnak sajnos komoly dilemmát okoz az évszakonkénti gumicsere az autókon, aminek a fő oka a kialakult siralmas gazdasági helyzet.

Sok autóval közlekedőnek nem csak az évszaknak megfelelő gumi megvásárlása, hanem a meglévő gumik cseréjének és centírozásának 8.000 – 10.000 Ft-os költsége is mélyen zsebbevágó lehet.
A fenti okból kifolyólag rengetegen használnak télen is négyévszakos gumit vagy nyári gumit, ami – az alább található teszt szerint – könnyen szükségessé teheti autómentő szolgáltatásunk igénybevételét.
A gumigyártó cégek már régóta kísérleteznek kaucsuk és szintetikus gumikeverékekkel, de sajnos még egyik sem találta fel azt a gumikeveréket, ami hideg és meleg aszfalton egyaránt jól teljesít.
Sokszor kellet már télen autómentés azért, mert az autó kicsúszott a kanyarban, vagy mert becsúszott a kereszteződésbe a gumik nem megfelelő tapadása miatt, és ezért egy másik autóval ütközött.
A tesztek szerint a négyévszakos gumi teljesítménye minden évszakban lényegesen elmarad nyáron a nyári gumi, vagy télen a téli gumi tapadásához képest. Ha csak a téli gumikhoz hasonlítjuk, akkor a téli körülmények között száraz úton, kisebb sebességgel haladáskor van a legközelebb a teljesítményük a téli gumikhoz, azonban vizes úton már elég nyilvánvaló a gyengébb teljesítmény, de hóban és jégen már mélyen elmaradnak a téli gumiabroncsokhoz képest.

Autómentő cég vagyunk, autómentés a feladatunk, de mégis reméljük, hogy az alábbi videó megtekintése után sokaknak megváltozik a véleménye arról, hogy szabad e spórolni az évszakoknak megfelelő gumik vásárlásán.
Széles utat és biztonságos közlekedést kíván a hazaviszlek Autómentő!
Íme a videó: