Hogyan válasszunk autómentőt?

autómentő választása

Hogyan válasszunk autómentőt?

Ez egy nagyon jó kérdés. Ebben a cikkben erre a kérdésre fogunk választ adni.

Ha baj van, nehéz józannak maradni és jó döntéseket hozni. Ha az úton, az autónkkal kerülünk bajba, a pánik és az ijedelem veti fel a fejét. Mielőtt elindulunk készüljünk fel az utazásra mit érdemes szem előtt tartania, ha arra kerül sor, hogy autómentőt kell választania!

Az autópálya és egyéb utakon való lerobbanásnál mire figyeljünk oda.

Hogyan válasszunk megfelelő autómentőt?

hogyan válasszunk autómentőt

Az autópályákon sokkal nehezebb feladatunk van az autómentő kiválasztását illetően, mint ha városban vagy lakott területen kívüli mellékúton robban le az autónk. Ugyanis itt jellemezően igen nagy távolság lehet a tényleges lakhelyünk és a végső úti cél között. Ráadásul az autópályák leállósávja nem éppen a komfortról híres. Az időjárás is megnehezítheti a dolgunkat, a hideg és a rekkenő hőség vagy az eső is ellenünk lehet.

A következő fejezetben 5 tippet adunk a megfelelő autómentő kiválasztásához.

5 fontos tipp az autómentő választáshoz

hogyan válasszak autómentőt
hogyan válasszak autómentőt
 • Gyorsaság
  Tehát a legfontosabb szempont ilyen esetben a gyorsaság. éppen emiatt célszerű a környékről autómentőt hívni, nem pedig a célhelyről.

 • Miben tud segíteni az autómentő?
  Érdemes megkérdezni, tud e segíteni apróbb műszaki hibák esetén. Pl. kerékcsere, bikázás, üzemanyag leszívás, ha tévesen tankoltunk.

 • Mi a helyzet az utasokkal?
  El tudja e helyezni az utasokat, ha nem önmagunkban vagyunk. Nem mindegy, hogy a család is be tud e szállni az autómentőbe, vagy őket külön kell eljuttatni a célhelyre.

 • Autójavító,szerviz ismerete
  Ismer e a környéken, vagy a célhelyen autószerelő szakember, ahová legalább le lehet rakni az autó, ugyanis ezzel rengeteg időt és többlet költséget tudunk megspórolni.

 • Költségek
  Végül érdemes rákérdezni, milyen rejtett költségekre számíthatunk az alapvetően elsőre kedvezőnek tűnő kilométerdíj mellé, ugyanis számos autómentő él azzal az olcsó fogással, hogy a kilométer díj mellé ilyen-olyan extra költségeket számol fel, aminek a végeredménye egy kétszer magasabb számla lesz, mint amit előre gondoltunk.

Remélem ezzel a pár gondolattal tudtam segíteni.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!